FF2201 Format Loenen ad Vecht 033 2880px
Sneak peek

Rust en ruimte

Een krot kopen in Loenen aan de Vecht en door ons het interieur laten ontwerpen en realiseren, resulteert in een modern, fris huis. Het minimalistische ontwerp en de indeling staat dicht bij de bewoners die in alle rust willen leven – zonder drukte en rommel, om zo energie vrij te maken voor leuke dingen. Waar je ook loopt of zit in het huis, je kijkt altijd uit op het weiland of naar een open ruimte in het huis. Dit voelt heel vrij, in lijn met de groene omgeving.

Materialen

Eikenhout, Solid Surface, Linoleum

Plaats

Loenen aan de Vecht

Oppervlakte

100 M2

Design

Format

FF2201 Format Loenen ad Vecht 230 2880px
FF2201 Format Loenen ad Vecht 029 2880px

ZO PAKTEN WIJ HET AAN

De bewoners hadden een huis voor ogen met veel verrassende zichtlijnen en strakke elementen - leeg, maar niet te clean. Wij zorgden voor eenheid in kleur, indeling en materiaalgebruik. Het huis is niet groot en om het zo ruimtelijk mogelijk te maken, kozen we voor lichte materialen. De kleur wit overheerst, gecombineerd met lichte eiken elementen.

FF2201 Format Loenen ad Vecht 083 2880px

We kozen voor materialen die een leven lang meegaan en tijdloos zijn. Het kookeiland, bijvoorbeeld, is gemaakt van wit solid surface, zowel de fronten als het naadloze keukenblad waarin de gootsteen doorloopt. Hierdoor verdwijnt het kookeiland bijna in de ruimte, waardoor de aandacht vooral naar de groene omgeving buiten gaat.

“We kregen bij deze opdracht carte blanche om het hele interieur te ontwerpen en te realiseren. Dat was echt tof. Vooral om de connectie met de natuur overal tot uitdrukking te laten komen, inspirerende ons enorm. Uitgaan van één centraal idee werkt sowieso altijd goed. Het resulteert in een tijdloos, samenhangend geheel.”

Floor & Jikke

Designers

FF2201 Format Loenen ad Vecht 166 2880px
FF2201 Format Loenen ad Vecht 096 2880px

RUST IN HUIS

De keuken moest een fijne plek zijn om met mensen te eten of om in alle rust een krant te lezen. Een plek die je energie geeft, maar die qua materialisatie niet te veel mag opvallen. Daarom hebben we de zichtlijnen naar buiten gericht: als je aan het koken bent, kijk je uit op de weilanden of op een andere open ruimte in de woonkamer. Met een 'slimme' kast die van twee kanten te gebruiken is, creëerden we vervolgens een scheiding tussen keuken en woonkamer.

Voor de kleine badkamer hebben we solid surface gebruikt voor de constructie van het bad, de wastafel en de kasten. Het voelt alsof alles in elkaar overloopt en dit geeft een extra groot en ruimtelijk gevoel. Bovendien is het kwalitatief erg sterk.

FF2201 Format Loenen ad Vecht 132 2880px

We had IT done

FF2104 Format Portretten 306 Screen 1600px

Design & Project Manager

Jikke

FF2104 Format Portretten 272 Screen 1600px

Design & Technical Director

Floor