FF2204 Format Valeriesstraat Amsterdam 046 1 1600px
Sneak peek

Rustig gezinshuis in Amsterdam-Zuid

Een strak ingedeeld huis en mooie materialen brengen rust. Voor Claudia & Maurice en hun twee kinderen moest de verbouwing van hun woning in Amsterdam Zuid precies dat opleveren: rust, ruimte en veel tijd voor het gezinsleven. Er werd een volledige verdieping op het huis gebouwd, de indeling veranderde en het hele interieur werd nieuw. We gaven alles een vaste plaats, zodat het huis rustig oogt in de dagelijkse drukte.

Materialen

Gespoten MDF, Melamine Cuvo, Solid Surface Corian

Plaats

Amsterdam

Oppervlakte

200 M2

Gemaakt door

Format

FF2204 Format Valeriesstraat Amsterdam 009 1600px
FF2204 Format Valeriesstraat Amsterdam 077 1600px

ZO PAKTEN WIJ HET AAN

De architect zorgde voor de indeling en uitbreiding van de bestaande woning. Wij namen de gehele afwerking, detaillering en bepaling van materialen en handgrepen van de kasten voor onze rekening. Alle verhoudingen, kleuren en materialen werden op elkaar afgestemd. Samen met Claudia en Maurice hebben we mooie lijnen in het huis blootgelegd en is elk detail doorgesproken.

FF2204 Format Valeriesstraat Amsterdam 040 1600px

Het resultaat: een fijne, open flow in huis. Met een tijdloos ontwerp – minimalistisch, rustig en modern. Format schakelt steeds tussen ontwerp (hoe het eruit ziet) en gebruik (materialen en oppervlakken die praktisch maar ook duurzaam zijn). Voor de kasten, de werkkamer en de slaapkamer kozen we daarom voor gespoten MDF. Het blad van de pantry in de werkkamer is gemaakt van Corian Solid Surface. En de was- en gym zijn van HPL. Zo blijkt: praktisch denken levert praktische oplossingen op die er mooi uitzien.

"Bedankt Format, voor de geweldige samenwerking en jullie superieure vakmanschap"

Claudia & Maurice

Bewoners

FF2204 Format Valeriesstraat Amsterdam 072 1600px
FF2204 Format Valeriesstraat Amsterdam 097 1600px

Eenheid en rust in ontwerp en uitvoering

De grote wens was om de omgeving in het huis zo rustig mogelijk te maken. Geen open hoeken, geen rommel, alles op een vaste plek en netjes achter een deur. Zowel binnen in het huis als in contact met buiten: met het grote dakterras. In ons ontwerp versmelten we steeds het binnen-buiten gevoel en gaan alle lijnen naar het licht toe. In de toekomst zal de pantry worden doorgetrokken naar een bijkeuken, die nog wordt gebouwd. Mooie extra meters die qua materialisatie, kleuren en textuur in overeenstemming zullen zijn met de rest van het huis.

FF2204 Format Valeriesstraat Amsterdam 046 1 1600px

We had IT done

FF2104 Format Portretten 306 Screen 1600px

Project Manager

Jikke

FF2104 Format Portretten 272 Screen 1600px

Design & Technical Director

Floor

FF2104 Format Portretten 229 Screen 1600px

Builder

Riley